Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 13

Noutăţi pe scurt: 22.01.2010

Primul IP router orbital funcţionează – Cisco împreună cu DoD (Department of Defense) lucrează de 3 ani la un proiect denumit IRIS (Internet Routing in Space). Principiul care stă la baza acestuia este ca în viitor traficul de date să fie dirijat direct între sateliţi în loc să fie transmis şi retransmix la nesfârşit de maniera Pământ-satelit-Pământ… cum se realizează în prezent. Marele căştig va fi acela că atunci când va fi dat în funcţiune, prin IRIS internet-ul va fi disponibil şi în acele locuri unde lipsesc reţelele tradiţionale de cablu sau semnalul 3G. Pagina oficială a proiectului este aici.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Corsair Dominator XMP este cea mai rapidă memorie RAM din lume.
Şi este certificată în acest sens de către tipii de la Intel. XMP este de fapt o memorie standard DDR3 îmbunătăţită şi configurată pentru a rula optim jocurile video pe calculatoarele care folosesc platforma Intel.

Corsair afirmă că fiecare modul RAM din seria Dominator GTX2333MHz este verificat şi testat manual, astfel încât să furnizeze viteza de 2333 MHz la o valoare a tensiunii de doar 1,65V şi cu timpi de doar 9-11-9-27.  Acestea pot fi comandate exclusiv de pe magazinul online Corsair la preţul de 200 dolari/modulul de 2GB.

Windows-ul are o vulnerabilitate veche de 17 ani!  Nu mai demult decât ieri vorbeam despre vulnerabilităţile Microsoft şi durerile de cap pe care acestea le generează companiei. S-ar putea spune că inginerii din Redmond nu muncesc ca puşi pe jar când află de o nouă vulnerabilitate, din moment ce asta despre care vorbesc aici ar fi putut da pentru permis (de conducere) la anul. Bomboana de pe tort este că, după toată vâlva iscată pe tema războiului Google – China, tocmai un inginer Google a descoperit-o. Este vorba despre o greşeală majoră existentă în kernel-ul tuturor versiunilor Windows pe 32 biţi care a rămas nereparată din 1992. Porţiunea afectată este Windows Virtual DOS Machine iar riscurile sunt destul de mari: un hacker care reuşeşte să valorifice vulnerabilitatea poate să instaleze programe, să vizualizeze, modifice sau să şteargă date, ori să creeze noi conturi de utilizatori cu drepturi de administrare. Toate în mod neautorizat, bineînţeles. Mai trebuie făcută o menţiune aici: vulnerabilitatea poate fi folosită doar dacă hackerul are acces la consola sistemului (adică se află la tastatură) care rulează Windows şi este logat ca utilizator (lucru relativ uşor de făcut pe vechile versiuni de Windows). Totuşi, având în vedere că ar fi fost mult mai interesantă (vulnerabilitatea) dacă ar fi funcţionat remotely (de la distanţă, prin intermediul internet-ului), încep să înţeleg tergiversarea celor de la Microsoft în privinţa acesteia. Normal că vor scrie un patch şi pentru aceasta. Întrebarea este însă alta:

Oare câte astfel de vulnerabilităţi există prin Windows despre care nu ştie nimeni, în afară de o mână de oameni care le exploatează?

Nexus One primeşte multitouch – După exact 17 zile de când a fost lansat, superphone-ul Google are deja un ROM nou, ce conţine un navigator web care face uz de capabilităţile hardware în materie de multitouch. Autorul isprăvii este renumitul Cyanogen de pe forumul xda-developers. Iată ce înseamnă puterea open-source!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 13

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48